Парцел в к.к. Св. Влас

Цена: 27 000 евро

Квадратура: 442 кв.м

La Maison Idéale представя на Вашето внимание  парцел в град Св. Влас, общ. Несебър.

Местоположение: местност "Инцараки".

Трайно предназначение: Урбанизирана

Начин на трайно ползване: Незастроен имот за курортно-рекреационен обект.

Площ: 442 кв.м

 

 

Изпрати обявата

Парцел в к.к. Св. Влас, 442 кв.м, 27 000 евро

Оглед на имота

 Можем да организираме оглед на имота в удобно за вас време. За целта, свържете се с отговорния за офертата брокер и му кажете кога бихте искали да направите оглед.

 Резервация на имота

 Имотът може да бъде резервиран и свален от продажба със заплащане на депозит, след което се прекратява провеждането на огледи с други купувачи и започва подготовка на документите за сключване на предварителен и окончателен договор. Свържете се с отговорния брокер за този имот за подробна информация относно процедурата на покупка и начините за плащане.

 Допълнителни услуги и следпродажбено обслужване

  „Ла Mезон Идеал“ ЕООД е компания за недвижими имоти предлагаща широка гама от услуги, ние разполагаме с екип от професионалисти подготвени да съветват клиентите във всеки един етап от сделката. Ние ще бъдем с вас не само по време на покупката, но и след това, осигурявайки ви допълнителни услуги по Ваше изискване с цел пълноценно и безпроблемно ползване на новозакупения имот. Услугите, които можем да предложим, включват получаване на одобрение за ипотечен кредит, застраховка на движимо и недвижимо имущество, застраховка живот, медицинско и автомобилно застраховане, строителни и ремонтни дейности, обзавеждане, юридически и счетоводни услуги и др.    

Свети Влас е град в Югоизточна България. Той се намира в Община Несебъробласт Бургас. На 2 февруари 2006 г. с решение на правителството Свети Влас придобива статут на град.

Местоположение

Свети Влас се намира в подножието на южните склонове на Стара планина, в непосредствена близост до брега на Черно море. Той е на 10 км от историческия град Несебър. Свети Влас заема северната част на залива, край който се намира Слънчев бряги вилно селище Елените, а Бургас е разположен на 35 км южно.

История

Селището е основано през 2 век от древните траки. Тогава то е носело названието Лариса, чак през 14 век приема името на Свети Влас – покровител на търговците, животновъд, лечител.

На името на светеца е съществувал манастир през 14-18 век, опожарен от безбройните набези на пирати. Свети Влас е почитан светец и от католическата и от източноправославната църква.

В околностите на селото са били разположени още 4 манастира. Град Свети Влас е едно от най-старите селища в Несебърска община. През годините на османското владичество са известни няколко имена на селото и всички са свързани с манастирите.

Турците го наричали Кючюк манастир, а в регистрите е записано като село Манастир. С това име го споменават в своите трудове и големите изследователи на българските старини – братята Шкорпил. През XIV век по тези земи са изградени 5 манастира: "Св. Петър", "Св. Илия", "Св. Андрей", "Св. Влас", от който произлиза името на сегашния град, и девическият "Св. Ана". Всички те са унищожени през XVIII век, но отделни остатъци от тях все още могат да бъдат намерени.

След освобождението от османска власт, когато Източна Румелия е присъединена към Българското княжество името на селището се променя на Свети Влас. Това име се води официално в държавните регистри след 1886 година.

В продължение на векове и до 1920 г. местното население е било преобладаващо гръцко. В началото на 20-те години на XX век местните гърци се изселват в Западна Тракия, предадена на Гърция през 1920 г., и по-конкретно в село Чадърли, преименувано през 1920 г. на Стрими /днес в община Сапес, област Родопи/. По-малко от 10 гръцки семейства остават да живеят в Свети Влас след 1920 г.

След войните от 1912-1918 г. в Свети Влас се заселват 79 български семейства от Солунско и 29 от Гюмюрджинско.[1] Почти половината бежанци след 1924 година са от Бубакево, по 10 семейства от Дамян и Геркарци, и по няколко от ЛитовойПетгъсОризарциДъбовоБоймицаЛибаховоАларе и по едно семейство от Рамна и Енидже Вардар. Пристигат и 20 семейства малоазийски българи от с. Йеникьой, край град Бандърма, Северозападен Анадол, по едно семейство от БулгаркьойОдрин и Бабчор, а едно семейство от Цигарево се изселва после в Несебър[2]. Любимо ваканционно селище на граждани на Русия и бившия СССР, които притежават над 40% от недвижимите имоти в Свети Влас.

През 1963 година Влас е обявен за климатичен морски курорт. Микроклиматът тук е благоприятен за лечение на белодробни заболявания.

През 2006 село Свети Влас придобива статут на град с решение на Министерския съвет.

През 2007 г. в Свети Влас е открито най-голямото яхтено пристанище в България, с капацитет от 300 яхти.

Плаж и климат

Плажът на Свети Влас

Плажът на Свети Влас е с изложение на югПясъкът е ситен и златист. Уникално съчетание на чист планински въздух, морски климат и красива природа. Свети Влас е любимо място за отдих на много българи и чужденци. Летните дни се характеризират с тиха утрин и сравнително прохладен следобед.

Уникално дълга, топла и тиха есен. Последните години се наблюдават температури от 15 градуса в средата на декември. Зимата тук е не повече от месец.

Забележителности

Любимо място за разходка и пикник е нос Робинзон на морския бряг.

Редовни събития

Съборът на Свети Влас се провежда на 2 май — летния Атанасовден.

Международна ветроходна регата „Св. Влас” се провежда в акваторията на Несебърския залив на 18, 19 и 20 юли. Домакин на състезанието е Общински Морски Клуб „Несебър 2000”. Регата „Св. Влас“ има зад гърба си петгодишна история, като до 2007 г. се провежда под името „Victory“.

Суперкар рали „Свети Влас“.

Съвременно строителство и застрояване

В гр. Св. Влас съвременното строителството може да се раздели на 2 периода – до 2000 г. и след 2000 година.

До 2000 г. се строят фамилни и еднофамилни жилищни сгради с етажност на застрояване до 2, 3 етажа. Покривите са характерни за страната с керемиди и са двускатни (оседлани), трискатни (калкани), четирискатни, двускатни скосени, четирискатни скосени и мансардни.

До този момент строителството се е разгръщало в строителните граници на землището, които са: Склон-залесяване на Стара планина; шосе „Сл. бряг – к.с. Елените”; дн. бензиностанция на входа на града.

Всички останали територии са със статут на земеделски земи – ниви и пасища.

След 2000 г., започва строителство в земеделските земи, оттатък шосето, в посока морския бряг. Изградена е улица (дн. „Бор”) от шосето до комплекс „Сън Палас” (Sun Palace)(2001 г.), който е първият комплекс изграден на първа линия, и построен изобщо в териториите извън село Влас, по това време.

Днес, ул. Бор е продължена и изградена в посоки изток-запад, като организира по-голямата част от модерното застрояване на първа и втора линия от морския бряг.

Съвременното застрояване е гъсто и не е обединено в конкретен стил. В модерната част на града, се наблюдава известна тенденция в българския стил „манастири”.

Сподели

Работно време:

Понеделник - 8:30 ч. - 17:30 ч.

Вторник - 8:30 ч.- 17:30 ч.

Сряда - 8:30 ч. -17:30 ч.

Четвъртък - 8:30 ч.- 17:30 ч.

Петък - 8:30 ч. - 17:30 ч.

Събота -почивен ден

Неделя - почивен ден

La Maison Idéale™ e запазенa търговскa маркa на “Ла Мезон Идеал” ЕООД за територията на Република България. Всяко неправомерно използване на нашата регистрирана търговска марка, словно и графично, ще бъде предмет на съдебно преследване според законите за авторското право, действащи в Република България

               

 

Бюлетин

© 2017 lamaisonideale.bg | Карта на сайта

Уеб сайт от Stenik